0400 643 555

020 710 9750

0400 643 555

020 710 9750

0400 643 555

020 710 9750

Nyt on lauantai 12:57Jäteasema on suljettu!

Vaarallisten jätteiden kuljetus- ja vastaanotto

vaarallisten jätteiden kuljetus ja vastaanotto

Vaarallisten jätteiden kuljetus ja käsittely vaativat asiantuntemusta ja turvallisuussääntelyn mukaiset välineet. Erilaisten esineiden ja kemikaalien vaaraominaisuudet määrittävät varotoimenpiteet, joita noudattamalla vähennetään vaaratilanteiden syntymisen riskiä logistiikkaketjun ja käsittelyn.

Henkilökuntamme on koulutettu vaarallisten jätteiden kuljettamiseen ja lajitteluun. Yrityksille ja teollisuudelle laaja palvelukokonaisuutemme kattaa vaarallisten jätteiden hävityslogistiikan aina noudon suunnittelusta pakkaamiseen ja asianmukaiseen käsittelyyn toimitukseen.

Jämsäläisten kotitalouksien vaaralliset jätteet otamme vastaan Myllymäen teollisuusalueella veloituksetta. Vaaralliset jätteet tulee aina toimittaa vastaanottoon pakattuna niin, ettei niiden käsittelystä aiheudu itselle tai muille vaaraa. Hyviä nyrkkisääntöjä tähän ovat esimerkiksi:

 • Erilaiset kemikaalit tulee toimittaa tiiviisti suljetussa kannellisessa tai korkillisessa pakkauksessa. Alkuperäinen pakkaus on paras pakkaus, mutta tämän puuttuessa muuhun pakkaukseen on hyvä merkitä tämän sisältö. Vaaralliset jätteet lajitellaan huolellisesti, jonka vuoksi vastaanottajalla on oltava tietoa astioiden sisällöstä.

 • Teippaa paristojen navat valmiiksi kotona. Paristot pakataan isompiin säiliöihin ennen käsittelyyn lähettämistä, ja teipattuna paristot ovat turvallisempia kuljettaa. Kolhiintuneet, vuotavat tai pullistuneet paristot ja akut ovat epävakaita, jolloin näiden hävitykseen tulee kiinnittää erityistä huomiota.

 • Älä koskaan laita vaarallisia aineita tai esineitä muun jätteen sekaan. Vaaralliset jätteet voivat aiheuttaa tulipaloja tai muita vaaratilanteita missä tahansa vaiheessa jätehuoltoketjua. Mikäli olet epävarma jonkin esineen oikeasta hävitystavasta, voi ohjeita tiedustella asiakaspalvelustamme tai jätteen vastaanotosta.
lyijyakkuja
Akkuja lähdössä kierrätykseen

Vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi:

 • Paristot ja akut, myös litiumioniakut
 • Käytetyt moottori-, voitelu- ja hydrailuöljyt ja öljynsuodattimet
 • Liuottimet, maalit, lakat ja liimat
 • Emäksiset ja happamat nesteet ja rakeet
 • torjunta-, ja suojausaineet
 • loisteputket ja elohopealamput, myös muut elohopeaa sisältävät esineet
 • Jarru-, pakkas-, ja jäähdytysnesteet
 • Vanhat lääkkeet

Yllämainitut jätteet tulee aina toimittaa asianmukaiseen paikkaan jäteasemalle.

Tilauslomakkeet

Jaa artikkeli

Erkki-Salminen-Oy-jatehuolto-Keskisuomi

Vaihtolavat ja puristimet

Toimitamme, tyhjennämme ja vuokraamme vaihtolavat yrityksien ja teollisuuden lyhyisiin ja pitkäaikaisiin tarpeisiin. Lavan tarjoamme käyttöön tarvittaessa vain päiväksi, tai esimerkiksi jatkuvaan käyttöön. Palvelu räätälöidään kohteelle

Lue lisää »
jäteauto

Jäteastioiden tyhjennykset

Tarjoamme jäteastioiden tyhjennykset Jämsässä ja naapurikunnissa yrityksille ja teollisuudelle. Jätteenkuljetukselle valitsemme logistisesti, taloudellisesti ja ympäristökuormituksen kannalta tilanteeseen parhaiten sopivan aikataulun. Sopivimmat jätteen ja kierrätysmateriaalien keräys-

Lue lisää »
Yhteystiedot Erkki Salminen Oy

Jäteaseman palvelut yrityksille

Jätteen vastaanotto jäteasemalla on jaettu kahteen osaan: Pienten erien vastaanotto (pienet pakettiautokuormat, henkilöauton peräkärrykuormat) Raskaan liikenteen vastaanotto Pienten jäte-erien vastaanotto Pienerät otetaan vastaan niille varatulla

Lue lisää »

Anna palautetta